Main menu

Школа балета и савременог плеса

Културно образовни центар у Шиду има за циљ ширење културне и уметничке делатности и зато после дуже паузе поново покреће часове балета. Водитељ балета је истакнута уметница, балетски и плесни педагог и кореограф Марина Ђурић из Земуна. Марина је од 2007. до 2009. године радила у КОЦ-у Шид, увела часове класичног балета и остварила изузетне резултате на том пољу. Марина свој педагошки рад заснива на интердисциплинарном и интерактивном раду.

Балет као театарски облик игре свакако је важан део уметности који поред свог врхунског уметничког стварања и истраживања има и функцију физичког развијања тела, поготово код деце током одрастања. Балет је плес са изузетно захтевном техником и сопственим сценским речником. Балет је музичко – сценско дело које се изводи најчешће уз класичну оркестарску музику, али се може изводити и уз друге музичке жанрове. Радња балетског дела изражава се преко балетске технике, тј. балетских корака, мимике и глуме. Балети укључују и сценографију и костиме које играчи носе. На часовима, деца уче лепо држање, како да заузму правилан положај кичме и рамена, развија се моторика и концентрација... и све то кроз игру и дружење. Деца се радом у групи мотивишу, развијају музикалност, грациозност покрета, уче да ходају, да се лепо понашају. Циљ оваквих школица је развијање самопоуздања код детета, формирање здравог тела, васпитање, свест о дисциплини, и што је за нас најважније поглед у различите видике уметности.

Марина ће поред класичног балета држати и одвојене часове модерног, односно савременог плеса. Волели бисмо да постакнемо и пријављивање дечака на овакве плесне радионице. На овој радионици деца се упознају са основама историјских игара, класичног, модерног, јаzz балета; Националним плесовима и ритмовима (фолклор, ирски, руски, афрички, кинески, шпански плес, фламенко), карактерним играма, модерним плесом, кабаретским изразом, хип хопом. Деца ће бити подељена по годиштима и интересовањима.

Часови ће се одржавати понедељком и средом у дневним терминима. Часови класичног и савременог плеса резултираће кореографијом на крају сезоне (заједничком или одвојеном, у зависности од договора педагога и деце).

За све додатне информације као и упис деце јавите се у Културно образовни центар у Шиду на број телефона  022/712-527

 

Посетиоци

Број прегледа чланака
1766858

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 132 гостију и нема пријављених чланова