Skip to main content

Српско културно уметничко друштво „Свети Сава“

Додела признања пријатељима

Обележавајући своју Крсну славу сваке године, па тако и синоћ Друштво је доделило својим члановима, заслужним сарадницима и пријатељима признања.
Признања је уручио господин Бранислав Мауковић, Председник Савета СКУД "Свети Сава".

dobitnici nagrada 2015

Највише признање СВЕТОСАВСКА ПЛАКЕТА додељено је:

Јавном предузећу Спортски центар Шид које је од самог оснивања Друштва пружало и пружа услуге коришћења свог простора. Сви наши концерти са великим бројем учесника одвијали су се у њиховом простору уз огромну помоћ при самој реализацији истих... Врата њихове хале за Друштво увек су била широм отворена и спремна за сваки вид помоћи.

Фолклорном ансамблу "Бранко Радичевић" из Сремске Митровице, који су пуних двадесет година са нама и увек су нам драги гости а исто тако су и срдачни домаћини. Помагали су нам заједничким наступима, позајмљивањем ношњи, стручним саветима... и радо смо се дружили уз игру и песму...
Основани су пре 50 година и кроз песму, игру, обичаје, музику и народну ношњу настоје да очувају традицију српског народа. Учесници су многих фестивала у земљи и иностранству а исто тако и многих признања... У свом раду окупљају око 300 чланова који раде у пет постава, затим су ту тамбурашки и народни оркстар те мушка и женска певачка група.

Овом приликом су уручене и плакете прошлогодишњим добитницима, који из оправданих разлога нису могли бити на додели прошле године а то су:

Јелена Поле
Маја Нанић
Јелена Марош

Поред плакета додељене су и захвалнице за активно учешће у Друштву изузетан допринос у раду а добитници су:

за десет година:

Зелић Никола
Стевић Бобана
Смиљанић Драгана
Јована Басташић

за пет година:

Вујчић Теодора
Ћирковић Вања
Видаковић Тамара
Карајовић Невена
Миличић Јована
Ненадовић Николина.

Сви ови млади људи врло предано су радили и раде у Друштву и квалитетно носе програм извођачког ансамбла те су израсли у изузетне играче и певаче.