Skip to main content

44. “Вишњићеви дани”

44. “Вишњићеви дани”

И овогодишњом, 44. по реду, тродневном манифестацијом “Вишњићеви дани”, достојанствено је одата дужна почаст великану српске историје, једној од најзначајнијих личности наше средине, гуслару и песнику Филипу Вишњићу.

Опширније …44. “Вишњићеви дани”

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

“Дечја недеља”, традиционална манифестација која се одржава почетком октобра, представља најзначајнији национални догађај посвећен деци.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Обележава се од 1934. године са циљем усмеравања пажње читавог друштва на стварни положај деце и младих у заједници, на њихове потребе и изазове. Ове године обележена је под слоганом “Велико срце деце Србије” и акценат је дат развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и даљој изградњи сигурног друштвеног окружења које подржава вредности толеранције.

Опширније …ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру

Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру

У самом срцу Шида, града с богатом историјом и дубоким културним коренима, одржао се најсветлији догађај овог септембра - Европски фестивал "Бина мира". Сви путеви су водили ка Шиду од 17. до 23. септембра, када је ова манифестација обележила своју 14. годишњицу.

Опширније …Европски фестивал "Бина мира" у Шиду: Ода култури и миру

44. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

44. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

Дивно августовско поетско вече у дворишту Месне заједнице у Шиду. Добитници "Вишњићеве награде за књижевност", еминентни песници, највећа имена савремене српске поезије, одали су дужну почаст једној од најзначајнијих историјских личности наше средине, великом Филипу.

Опширније …44. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ