Skip to main content

60. МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЦЕ ВОЈВОДИНЕ

60. МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЦЕ ВОЈВОДИНЕ

На 60. Музичком фестивалу деце Војводине који се одржао у Бачкој Тополи у недељу 29. маја 2022. године, наш представник су били чланови дечјег фолклорног ансамбла СКУД „ Свети Сава „ из Шида.

Опширније …60. МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЦЕ ВОЈВОДИНЕ

НЕКА БУДЕ ШТА БУДЕ(само да је мушко)

НЕКА БУДЕ ШТА БУДЕ(само да је мушко)

“Нека буде шта буде (само да је мушко)” - назив је позоришне представе коју ће Шиђани моћи да погледају у понедељак, 25. априла, на сцени КОЦ-а. Топла, људска прича о двоје супружника који дуго покушавају да обезбеде потомство, уз све перипетије које сналазе наше “мале људе”. Комедија, пуна елегантног хумора, обилује и озбиљним драмским моментима који публику узбуђују до суза.

Опширније …НЕКА БУДЕ ШТА БУДЕ(само да је мушко)

ПРИЧЕ ИЗА ФИРАНГЕ

ПРОМОЦИЈА НОВЕ КЊИГЕ ИЛИЈЕ ТУЦИЋА

 ПРИЧЕ ИЗА ФИРАНГЕ

Културно образовни центар организује промоцију нове књиге аутора Илије Туцића "Приче иза фиранге".

У среду 20. априла у 19 часова шиђани ће имати прилику да уживају у специфичним војвођанским причама и анегдотама аутора који истражује карактеристике овог поднебља и на специфичан начин их преноси на папир.

Опширније …ПРИЧЕ ИЗА ФИРАНГЕ

Зонска смотра рецитатора ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ

Зонска смотра рецитатора ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ

На зонској смотри рецитатора „Песниче народа мог„ која је одржана у Сремској Митровици 19. и 20. марта 2022. године. Од укупно 131 рецитатора право да нашу Општину Шид представљају на 52. покрајинској смотри рецитатора „Песниче народа мог„ која ће се одржати у Сечњу oд 8. до 10. априлу 2022. године стекли су

Опширније …Зонска смотра рецитатора ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ