Main menu

На Преображење 19. августа, деветнаести дан манифестације Шидско културно лето било је завршено концертом Мериме Његомир уз пратњу оркестра Мише Мијатовића. Концерт је почео у 21,30 часова у трајању од сат времена.

Мерима Његомир је велики уметник снимила је 24 албума и преко 100 трајних снимака изворних песама Њене најпознатије песме су : Иванова корита, Рузмарин, Опило нас вино, Због тебе, Да није љубави твоје, Бол болујем, Магле,магле, А где си ти, Памитим још ... Познате су њене интерпретације традиционалних песама: Зајди,зајди, Маријо бела кумријо, Сејдефу мајка буђаше, Што си Лено на големо, Јутрос ми је ружа процветала... На својим концертима, Мерима пева на преко 20 светских језика од изворне музике балканских народа до оперских арија, а нарочито се истиче као врстан интерпретатор руских песама. На ШИДСКОМ КУЛТУРНОМ ЛЕТУ својим верним обожаваоцима је то и показала и пружила им прилику да уживају у њеном раскошном гласу.


Манифестација Шидско културно лето која се традиционално одржава у Шиду од 1. до 19. августа, сврстала је организатора Културно образовни центар у ранг најпознатих војвођанских установа. Деветнаест дана, сваке године све бољих, осмишљенијих и занимљивијих, са одличним програмом, доводе из године у годину у овај град од 16.000 становника све више посетилаца.На основу коментара одржаних концерата и културних манифестација у току овогодишњег културног лета, Културно образовни центар може да се поноси својом организацијом и успехом.

 

Посетиоци

Број прегледа чланака
1736598

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 180 гостију и нема пријављених чланова