Main menu

Обавештавамо Вас да ће у петак 27.априла 2012.године са почетком у 20 часова, на платоу испред Културно-образовног Центра у Шиду бити организован концерт манифестације "Триглав осигурање Србија у ритму Европе".

 flajer-srbija-u-ritmu4

Манифестација "Триглав осигурање Србија у ритму Европе" је концертно-телевизијског карактера. Шид је први по реду концерт који ће се одржати у оквиру ове Манифестације. У претходној сезони 200.000 људи бодрило нашу децу на градским трговима широм Србије.

Поред деце наше Општине која су се припремала 9 месеци у оквиру овог пројекта, учествују и млађи дечији, старији дечији и извођачки фолклорни ансамбл СКУД-а "Свети Сава" из Шида. Амбасадор ктитор града Шида, прошле године је био Амбасадор Турске, а ове године то ће бити Амбасадор Финске.

Манифестација "Триглав осигурање Србија у ритму Европе", подржана је од стране Европске Уније, 28 Амбасадора ЕУ и европских земаља, 30 градоначелника Србије и Министарства Просвете. Једна велика прича са толико подршке и од стране Триглав осигурања које је као друштвено одговорна компанија препознала манифестацију и шта све може да знаши овако нешто за децу Србије.

У Манифестацији учествује 8 000 деце из основних и средњих школа из 25 градова Србије. Професори, магистри и академици из Београда, у сарадњи са директорима школа, одабирали су децу са талентима из области: соло певања, хора, фолклора, модерног плеса и водитељства, и обучавали их потпуно бесплатно два пута недељно (почевши од септембра). Након десетомесечне бесплатне обуке, деца су добила шансу да на градским трговима својих градова, на спектакуларној бини, покажу својим суграђанима шта су то научила током тог периода.

Циљ манифестације јесте да се деца подстакну на креативан рад, дружење, да се очувају сви српски обичаји, традиција (изведба фолклора и етно песама), а уједно и да науче више о европским земљама. Стога, завршни концерт организује се у Београду, где ће поред свих амбасадора, градоначелника и пријатеља пројекта доћи око 4000 деце из Србије, из свих градова. Имаће прилику да се међусобно упознају и да се представе једни другима, и многобројној публици.

 

Посетиоци

Број прегледа чланака
1906899

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 256 гостију и нема пријављених чланова