Main menu

Глумци Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ су у суботу 20.јуна премијерно одиграли свој нови позоришни комад „Јелена тројанска“

Представи, која је почела у 21 час, претходила је изложба ликова из представе, који су били постављени дуж главне шидске, Карађорђеве улице, врло атрактивни и необични свим пролазницима који су их видели.

Пуна велика сала Културног центра још једном се суочила са радом нашег дипл.глумца-луткара,  овом приликом режисера представе – Цветина Аничића, чији рад је и до сада шокирао и одушевљавао публику; како шидску тако и позоришну публику других градова.

Борба за власт, богатство, али и голи живот, тема из Антике, укомпонована у савршену слику  костима, музике  и сценских ефеката, уз максимално глумачко давање шидских глумаца аматера, резултирало је потпуним прихватањем и симпатијама од стране свих који су „Јелену тројанску“ видели на премијери или првој репризи, у недељу 21.јуна.

Коментари су позитивни и подржавају смисао ове представе, и оваквог сценарија, у моменту опште људске кризе човечанства, кризе човечности у човеку и човечности међу људима. Представа наводи на дубоко размишљање о томе колико далеко смо спремни отићи у својим жељама и потребама, колико нас то дели од других, али још више од себе самих.

Све честитке нашим глумцима, режисеру и целој екипи која се више него потрудила да на сцени аматерског позоришта премијеру угледа представа која је далеко од аматерске. Честитамо!

Сви који желе, моћи ће „Јелену тројанску“ поново погледати у месецу 29.августа ове године.

Посетиоци

Број прегледа чланака
1739801

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 147 гостију и нема пријављених чланова