Main menu

39-а смотра драме Срема одржана је у периоду од 9. до 17. априла 2011. године. На смотри је учествовало осам позоришних представа из Старе Пазове, Инђије, Беочина, Сремске Митровице, Шида, Нове Пазове, Пећинаца и Ирига. Предстваник Општине Шид Аматерско позприште „Бранислав Нушић“ , које ради при Културно образовном центру Шид приказало је представу „Желим да се ослободим“ у режији Цветина Аничића. Представа је урађена документарним приказом прича жена, које су жртве насиља.

Одржавањем Зонске смотре 10.априла 2011. године  у Иригу одиграна је представа и по одлуци селектора фестивала Ратка Радивојевића упућена на 33.Фестивал неконвенционалних позоришних представа Војводине. Фестивал ће се одржати у Апатину од 8. до 11. септембра 2011. године.

На завршнoј вечери зонске смотре у Иригу 17. априла 2011. године  Аматерско позоришту додељене су следеће награде: Награда за најбољи костим Специјална похвала за режију - друштвену ангажованост у освешћивању друштва за проблем насиља на женама Похвала Вањи Стевановић за глумачко остварење у представи У представи „ Желим да се ослободим “ учествује 12 глумаца:
   Наташа Драгић, Илијана Орешчанин, Марија Тубић, Теодора Мердановић, Јована Перић, Сара Харамбашић, Јелена Пејчић, Милица Грчић, Александра Станивуковић, Вања Стевановић, Дејана Посавчић и Неда Глигић.

Посетиоци

Број прегледа чланака
1817053

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 221 гостију и нема пријављених чланова