Премијера представе „Соба за успаванку“ - Културно образовни центар Шид
Main menu

Премијера представе „Соба за успаванку“

29.марта 2013.године, одржана је премијера представе „Соба за успаванку“ Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Шида.

soba publika

„Соба за успаванку“ је представа-опомена на све путеве који воде ка злостављању деце. Рађена је као револт, као црвено светло и знак СТОП за све који злостављају децу. Њене реалне и брутално животне сцене шокирале су публику која је остала нема пред суровом истином. Порука је јасна, све остало је у нашим рукама.

Шидска публика је потврдила своју верност и испунила сва места наше сале, за седење и за стајање. Утисци су позитивни што су доказале овације и дуги аплауз за све глумце, као и режисера – Цветина Аничића.

Овога пута, поред глумаца-аматера нашег позоришта, у рад представе су се укључили и ООЦрвеног крста Шид и хор УЖ “Шидијанке“.

Хвала вам што сте оправдали рад свих ангажованих на представи.

Хвала вам такође, и у име Данијеле Ковачевић из Инђије, младе мајке која се налази у стању будне коме, и за чије лечење је намењен сав приход од продатих улазница. Акцију „Да се мама пробуди“ започели смо на премијери „Собе за успаванку“, и она сада наставља свој пут. Борићемо се и даље да се Данијела врати у свесно стање и упозна своју ћерку Марију.

soba danijelina majka

Остале детаље везане за помоћ Данијели на www.alo.rs/tag/danijela-kovacevic/14294

Премијери представе је присуствовао и овогодишњи селектор зонске Смотре аматерских позоришта, Санела Милошевић, која је том приликом жирирала представу.

01.априла селектор је донео одлуку о пласману  Шиђана на зонски ниво, који ће бити одржан 11.априла 2013.године у Иригу.

soba scena

У среду, 03.априла представници КОЦ-а, ООЦК Шид, УЖ“Шидијанке“ и УЖ“Моровићанке“ посетили су Инђију и уручили хуманитарни новчани износ за лечење Данијеле, њеној мајци Весни Драшковић. Том приликом, разним поклонима обрадовали смо и малу Марију, Данијелину ћерку. Ову посету забележила је екипа Сремске телевизије, као подсетник за све хумане људе који желе да се одазову акцији и помогну.

Посетиоци

Број прегледа чланака
1526438

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 167 гостију и нема пријављених чланова