Main menu

У оквиру прославе КРСНЕ СЛАВЕ Српског културно уметничког друштва "Свети Сава" из Шида одржан је концерт дечјих фолклорних група и гостију полазника "Школе тамбуре"  дечјег тамбурашког оркестра Културно образовног центра Шид и гостију дечје фолклорне групе КУД "Филип Вишњић" из Моровића и дечје фолклорне групе КУД "Вретено" из Кукујеваца.


Концерт је одржан у препуној сали КОЦ-а 28. јануара 2011. године са почетком у 18,00 часова.

sava-mladji


На самом почетку представили су се полазници "Школе тамбуре" и дечјег тамбурашког оркестра са композицијама прилагођеним њиховом узрасту са диригентом Микуш Растиславом.
Након њих су наступили најмлађи - полазници "Школе фолклора" чланови Друштва чији је уметнички руководилац Невенка Марић и одиграли су кореографију "У Милице дуге трепавице".

sava-najmladji


Фолклорне групе најмлађег, средњег и старијег узраста са уметничким руководиоцем Николић Браниславом представили су се са кореографијама:
"Играма из ваљевске колубаре"
"Играма из Централне Србије" и
"Играма са планине Рудник".

sava-mladji2


Дечје фолклорне групе СКУД "Свети Сава" пратио је народни оркестар под управом Галоња Дарка.
Гости из КУД "Филип Вишњић" из Моровића којима је уметнички руководилац Невенка Марић представили су се песмом "Гугутка" и кореографијом "Игре из Шумадије".

sava-srednji


КУД "Вретено" из Кукујеваца и њихова дечја фолклорна група за овај концерт су припремили кореографију "Игре из Шумадије" а са њима ради уметнички руководилац Ђорђе Лазић.
Након концерта организовано је дружење свих учесника у програму.

Посетиоци

Број прегледа чланака
1817043

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 199 гостију и нема пријављених чланова