Main menu

39. фестивал фолклорних традиција Војводине

У организацији Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине и Културног центра Врбас, у Врбасу се одржава од 22. до 24. септембра 2017 године - 9. фестивал дечјег изворног стваралаштва и 39. фестивал фолклорних традиција Војводине.

39. Фестивал фолклорних традиција Војводине централни је догађај целе манифестације. Основан је са идејом и основним задатком да очува и афирмише етнолошке и етномузиколошке вредности народне традиције на простору Војводине. Кроз овај Фестивал представиће се 26 националних заједница Војводине са својим аутентичним културним вредностима и традицијом, где имамо прилику да видимо реконструкцију разних обичаја (свадбе, славе, сетве, жетве, рађања, крштења, саборовања, посела...) и игара, певачке групе, народне певаче, различите инструменте, здравичаре...

У два фестивалска дана видећемо 83 извођачке нумере. Општину Шид на фестивалу представљају чланови КПД "Иван Котљаревски" из Бикић Дола са приказом обичаја и чланови КПД "Ђура Киш" из Шида наступом млађе певачке групе и са приказом обичаја старијих чланова.

 

Посетиоци

Број прегледа чланака
1683071

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 479 гостију и нема пријављених чланова