Skip to main content

Гостовање у Будимпешти

Чланови Градског тамбурашког оркестра Културно образовног центра Шид, од стране Српске самоуправе у Будимпешти и Српског културног клуба у Будимпешти, позвани су да гостују у оквиру програма „Промоција културне баштине града Шида“, од 9.маја до 11. маја 2012.године.

budimpesta-tamburica

Поводом тога у четвртак 10.маја са почетком у 19 часова, културну баштину града Шида презентовала је директорка Културно образовног центра Јасмина Латас и директор Галерије слика „Сава Шумановић“ Радован Сремац.

У оквиру презентације Шида, на којој је присуствовао конзул амбасаде Републике Србије господин Милан Вукосављевић, приказана је пројекција филма „Срце Шида“ у којем су представљена сва природна богатства која поседује наша Општина. Након филма, директорка КОЦ-а је презентовала културну баштину Шида и широко поље деловања Културно образовног центра, као савремено мултикултурно средиште за неговање и популаризацију културе разноврсним програмима од значаја за наш град.

Промоцију културне баштине града Шида употпунили су чланови Градског тамбурашког оркестра извођењем следећих композиција:

„Свилен конац“ - аранжман Зоран Мулић
„Галоп коло“ - аранжман Стипан Јарамазовић
„Ко је срце у те дирно“ - аранжман Јован Травица
„Српкиња“ - аранжман Јован травица
„Ружо моја црвена“ - аранжман Јован Травица
„Јефтановићево коло“ - аранжман Јован Травица
Диригент: Јован Травица, проф.музичке културе
Солиста : Стефан Јовановић

budimpesta-tamburica2

На самом крају представљања културне баштине града Шида, директор Галерије слика „Сава Шумановић“ Радован Сремац презентовао је галерију у трајању од 30 минута, која је обухватила кратку биографију Саве Шумановића, представљање његовог сликарског опуса и саме галерије. Презентацију су пратиле и репродукције Шумановићевих слика и публикације о његовом животу и раду.

Надамо се да је ово почетак једне заједничке и успешне сарадње наше Установе са Српским културним клубом у Будимпешти.