Main menu

29.марта 2013.године, одржана је премијера представе „Соба за успаванку“ Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Шида.

soba publika

„Соба за успаванку“ је представа-опомена на све путеве који воде ка злостављању деце. Рађена је као револт, као црвено светло и знак СТОП за све који злостављају децу. Њене реалне и брутално животне сцене шокирале су публику која је остала нема пред суровом истином. Порука је јасна, све остало је у нашим рукама.

Шидска публика је потврдила своју верност и испунила сва места наше сале, за седење и за стајање. Утисци су позитивни што су доказале овације и дуги аплауз за све глумце, као и режисера – Цветина Аничића.

Овога пута, поред глумаца-аматера нашег позоришта, у рад представе су се укључили и ООЦрвеног крста Шид и хор УЖ “Шидијанке“.

Хвала вам што сте оправдали рад свих ангажованих на представи.

Хвала вам такође, и у име Данијеле Ковачевић из Инђије, младе мајке која се налази у стању будне коме, и за чије лечење је намењен сав приход од продатих улазница. Акцију „Да се мама пробуди“ започели смо на премијери „Собе за успаванку“, и она сада наставља свој пут. Борићемо се и даље да се Данијела врати у свесно стање и упозна своју ћерку Марију.

soba danijelina majka

Остале детаље везане за помоћ Данијели на www.alo.rs/tag/danijela-kovacevic/14294

Премијери представе је присуствовао и овогодишњи селектор зонске Смотре аматерских позоришта, Санела Милошевић, која је том приликом жирирала представу.

01.априла селектор је донео одлуку о пласману  Шиђана на зонски ниво, који ће бити одржан 11.априла 2013.године у Иригу.

soba scena

У среду, 03.априла представници КОЦ-а, ООЦК Шид, УЖ“Шидијанке“ и УЖ“Моровићанке“ посетили су Инђију и уручили хуманитарни новчани износ за лечење Данијеле, њеној мајци Весни Драшковић. Том приликом, разним поклонима обрадовали смо и малу Марију, Данијелину ћерку. Ову посету забележила је екипа Сремске телевизије, као подсетник за све хумане људе који желе да се одазову акцији и помогну.

Посетиоци

Број прегледа чланака
3119930