Skip to main content

Аматерско позориште ``Бранислав Нушић`

Филм ПОСКОЧИ

Недуго после филма "Шетај" чија је тематика била трговина људима, у Шиду је почело снимање новог филма под називом "Поскочи", који поново окупља велики број младих људи, укључујући глумце из позоришта "Бранислав Нушић" и КПД "Ђура Киш" из Шида. Са овим филмом продукцијска кућа Империум и РДГ "Чаробни штапић" успостављају нову сарадњу, заједно са Културно-образовним центром из Шида.

Film-POSKOCI.jpg
"Велико чудо је то да један мали град добија праву продукцију и тако развија и омогућава бављење и једном врло скупом уметношћу каква је филм", каже редитељ Цветин Аничић.
"Још увек се ради са минималним условима, али то не штети квалитету. То је само доказ да једно уметничко дело не зависи само од материјалних ствари, колико зависи од идеје и креативности уметника, што се одлично видело у креативности младих људи Дамира Дегенека и Мише Ждињака који су током монтаже унели своју максималну креативност за експеримент покретних слика у филму "Шетај". И у новом филму је иста екипа, тако да се очекују још бољи резултати", наводи Аничић.
Филм "Поскочи" бави се још једним великим проблемом у нашем друштву, злостављањем деце и породичним насиљем уопште. Прича прати судбину троје малишана који се тако мали и нејаки супротстављају суровом свету одраслих. Схватајући да у овом друштву нема опстанка ни будућности за њих, клинци одлучују да крену у потрагу за обећаном земљом. У филму играју Тамара Орешчанин, Горан Димитровић, Растислав Ђерчан и други. Сценарио и режију потписује Цветин Аничић.