Skip to main content

Ликовна колонија "На путевима Саве Шумановића"

24. Ликовна колонија НА ПУТЕВИМА САВЕ ШУМАНОВИЋА

Ликовна колонија 2019. године одржаће се у периоду од 27. до 30. септембра

24. Ликовна колонија НА ПУТЕВИМА САВЕ ШУМАНОВИЋА

То је 24. по реду ликовна колонија под називом НА ПУТЕВИМА САВЕ ШУМАНОВИЋА и за циљ има уметнике провести кроз пределе где је и сам Сава Шумановић налазио инспирацију за своја дела.

Ове година у нашем граду ствараће 14 ликовних уметника којима ће бити инспирација управо живот и дело нашег славног сликара.

Слике настале током колоније биће изложене у галерији “Сава Шумановић" у простору за педагошки рад. Изложу ће отворити уметник Марко Стојановић Нектан са перформансом под називом “Допустите ми да завршим”. Отварање као и сам перформанс заказан је 30. септембра у 18 часова.

Током ликовне колоније по први пут ове године укључујемо децу који ће кроз ликовну радионицу коју води сликарка Снежана Манасић, заједно са академским сликарима проћи ликовне технике. Девет најмлађих уметника, ученика Основне школе “Сремски фронт” И Основне школе “Бранко Радичевић” своја дела настала током колоније изложиће 07. октобра на отварању Дечје недеље у Народној библиотеци “Симеон Пишчевић” у Шиду.

Хвала на сарадњи:
Скупштини општине Шид, Галерији слика “Сава Шумановић” Шид, наставницима ликовног образовања Милошу Остојићу И Доротеи Голужи, и свима који цене и поштују уметност и културу нашег града.