Skip to main content

kulenko

Сремска куленијада под мотом „У загрљају кулена и вина“. Генерални покровитељ манифестације је Општина Шид, у организацији Месне заједнице Ердевик и Културно образовног центра Шид. Партнери манифестације су Сремска привредна комора и Туристичка организација општине Шид. Циљ манифестације је да повећа туристички потенцијал овог краја и да на најбољи начин искористи све његове разноврсности. На Kуленијади се нађе богата понуда ердевичких квалитетних вина, удружења жена са својим штандовима и културно уметнички програм, како би још једном приказали очување наших обичаја и традиције кроз песму, игру и народну ношњу.

 

13.Сремска куленијада у Ердевику

У суботу, 2.јуна завршила се 13.Сремска куленијада у Ердевику.

027

У центру села, на простору од 2 хектара парка, постављено је стотинак рекламних и продајних штандова, а посетиоци, осим кулена, могли су да дегустирају и вино, шунку, сир, хлеб, ракију.

Опширније …13.Сремска куленијада у Ердевику

13. Сремска куленијада

У суботу 2. јуна 2012. године у Ердевику, најлепшем селу у Срему, по 13.пут одржаће се Сремска куленијада.

bilbord2

"Сремска куленијада" ће се и ове године одржати у центру Ердевика на простору 2ха сеоског парка који се за ову прилику преуреди у место за преко 100 рекламних и продајних штандова где ће се поред кулена дегустирати и производи који иду уз кулен – вино, шунка, сир, хлеб, ракија,...

13.Сремска куленијада  се не би могла одржати да није било значајне помоћи:
Владе Аутономне Покрајине Војводине - Покрајинског секретаријата за привреду, Привредне коморе Војводине, Општине Шид као и несебичне помоћи Културно образовног центра Шид.

Опширније …13. Сремска куленијада