Main menu

Поводом обележавања Дана ослобођења Шида и Дана општине Шид одржава се Свечана академија, на којој се традиционално додељује Децембарска награда у знак признања заслужним организацијама и појединцима, све то употпуњено културно- уметничким програмом.

Свечана Академија 2011

Дан ослобођења Шида

У ноћи 5-тог на 6-ти децембар пре 67 година уз артиљеријску канонаду и кишу куршума ослободиоци су се нашли на улицама Шида.
Тог леденог јутра 6.децембра уз сунце је гранула и слобода. Сунце се уселило у груди грађана Шида, после четири године таме, патњи, страха, страдања....

Поводом обележавања Дана ослобођења Шида и Дана општине Шид одржана је Свечана академија, која је овим поводом уприличена у Културно  образовном центру Шид, са почетком у 12 часова.

DSC 0227

Свечана академија је почела химном "Боже правде" у извођењу вокалног ансамбла "Панон", Свечану седницу је отворио председник Скупштине Општине Шид господин Жељко Костелник, након тога председница Општине Шид Наташа Цвјетковић је изложила годишњи план рад локалне самоуправе.

Опширније: Свечана Академија 2011

Дан општине Шид

Општина Шид, Културно образовни центар и Општински одбор СУБНОР-а Шид организују програм поводом празника Општине Шид и 67 година од ослобођења Шида од немачке окупације.

plakat-6-2011

Поводом дана општине Шид у уторак 6.децембра 2011.године у сали Културно образовног центра са почетком у 12 часова,  одржаће се Свечана академија уз пригодан културно-уметнички програм.

Опширније: Дан општине Шид

6. децембар 2009.

Општина Шид, Културно образовни центар Шид и ОО Субнор Шид организују програм поводом Дана општине Шид- 6 децембра

6-decembar27_1600x1200Првог дан програма у петак 4 децембра са почетком у 21 час у сали КОЦ-а одржаће се концерт легенде домаћег рокенрола  Тање Јовићевић ( певачице ex Октобра 1864) уз пратњу RICH BITCH бенда. Цена улазница је симболична и износи 250,00 динара.

Опширније: 6. децембар 2009.

6. Децембар дан општине Шид

Поводом дана општине Шид и 66 година од ослобођења општине од немачке окупације, Културно образовни Центар Шид и Скупштина општине Шид организују програм.

03. и 04. децембра у 19 часова у сали биоскопа ће се одржати пројекција филма "Салаш у малом риту" је југословенски филм из 1976. године. Режирао га је

Бранко Бауер, а сценарио су написали Арсен Диклић и Бранко Бауер.

Филм је настао по истоименом роману Арсена Диклића. Наставак овог филма представља филм Зимовање у Јакобсфелду, а уједно са ова два филма снимана је и ТВ серија Салаш у малом риту, која има 12 епизода.

Радња филма се одвија у једном забаченом војвођанском селу на почетку Другог светског рата. Немци кроз село спроводе групу талаца и успут малтретирају једног дечака, који из освете касније запали немачко жито у пристаништу. Пошто знају да жито није плануло само, Немци спроводе истрагу, коју предводи фолксдојчер Шицер.

Да би открио ко је запалио жито он почиње са терором - узима све мушкарце из села за таоце и почиње да стреља. Група дечака, знајући да нико из села није повезан с паљењем жита покушава да спречи трагедију.

6. децембар
10 часова полагање венаца на споменик палим борцима на градском гробљу у Шиду.
12 часова свечана академија у сали Културно образовног Центра у Шиду.
19 часова Концерт Вокално инструменталног састава "Тајна веза" Нови Сад који броји пет чланова :Мишко Јовичић-вокал,Стеван Сибинчић-гитара-вокал,Владимир Вашалић-клавијатуре-вокал, Дејан Пауновић-басс гитара и Никица Косијер-бубњеви-вокал.

Група је основана 2009 године и за циљ има извођење музике настале у златном периоду СФРЈ,70-те године прослог века. У нашем репертоару налазе се композиције нај познатијих састава и извођача као и инструменталне композиције из тог периода које су по нашем мишљењу обележиле тај период и за циљ имају евоцирање позитивних успомена на то прошло време које свакако памте људи који су тада живели или одрастали у том времену.

Здравко Чолић, Индекси, Бијело Дугме, Про Арте, Вајта, Ђордје Балашевић, инструментали из најпознатијих филмова и серија, као и шпице ТВ Дневника итд...

 

Посетиоци

Број прегледа чланака
3119843