Skip to main content

Поводом обележавања Дана ослобођења Шида и Дана општине Шид одржава се Свечана академија, на којој се традиционално додељује Децембарска награда у знак признања заслужним организацијама и појединцима, све то употпуњено културно- уметничким програмом.

Свечана Академија 2011

Дан ослобођења Шида

У ноћи 5-тог на 6-ти децембар пре 67 година уз артиљеријску канонаду и кишу куршума ослободиоци су се нашли на улицама Шида.
Тог леденог јутра 6.децембра уз сунце је гранула и слобода. Сунце се уселило у груди грађана Шида, после четири године таме, патњи, страха, страдања....

Поводом обележавања Дана ослобођења Шида и Дана општине Шид одржана је Свечана академија, која је овим поводом уприличена у Културно  образовном центру Шид, са почетком у 12 часова.

DSC 0227

Свечана академија је почела химном "Боже правде" у извођењу вокалног ансамбла "Панон", Свечану седницу је отворио председник Скупштине Општине Шид господин Жељко Костелник, након тога председница Општине Шид Наташа Цвјетковић је изложила годишњи план рад локалне самоуправе.

Опширније …Свечана Академија 2011

Дан општине Шид

Општина Шид, Културно образовни центар и Општински одбор СУБНОР-а Шид организују програм поводом празника Општине Шид и 67 година од ослобођења Шида од немачке окупације.

plakat-6-2011

Поводом дана општине Шид у уторак 6.децембра 2011.године у сали Културно образовног центра са почетком у 12 часова,  одржаће се Свечана академија уз пригодан културно-уметнички програм.

Опширније …Дан општине Шид

6. Децембар дан општине Шид

Поводом дана општине Шид и 66 година од ослобођења општине од немачке окупације, Културно образовни Центар Шид и Скупштина општине Шид организују програм.

03. и 04. децембра у 19 часова у сали биоскопа ће се одржати пројекција филма "Салаш у малом риту" је југословенски филм из 1976. године. Режирао га је

Бранко Бауер, а сценарио су написали Арсен Диклић и Бранко Бауер.

Филм је настао по истоименом роману Арсена Диклића. Наставак овог филма представља филм Зимовање у Јакобсфелду, а уједно са ова два филма снимана је и ТВ серија Салаш у малом риту, која има 12 епизода.

Радња филма се одвија у једном забаченом војвођанском селу на почетку Другог светског рата. Немци кроз село спроводе групу талаца и успут малтретирају једног дечака, који из освете касније запали немачко жито у пристаништу. Пошто знају да жито није плануло само, Немци спроводе истрагу, коју предводи фолксдојчер Шицер.

Да би открио ко је запалио жито он почиње са терором - узима све мушкарце из села за таоце и почиње да стреља. Група дечака, знајући да нико из села није повезан с паљењем жита покушава да спречи трагедију.

6. децембар
10 часова полагање венаца на споменик палим борцима на градском гробљу у Шиду.
12 часова свечана академија у сали Културно образовног Центра у Шиду.
19 часова Концерт Вокално инструменталног састава "Тајна веза" Нови Сад који броји пет чланова :Мишко Јовичић-вокал,Стеван Сибинчић-гитара-вокал,Владимир Вашалић-клавијатуре-вокал, Дејан Пауновић-басс гитара и Никица Косијер-бубњеви-вокал.

Група је основана 2009 године и за циљ има извођење музике настале у златном периоду СФРЈ,70-те године прослог века. У нашем репертоару налазе се композиције нај познатијих састава и извођача као и инструменталне композиције из тог периода које су по нашем мишљењу обележиле тај период и за циљ имају евоцирање позитивних успомена на то прошло време које свакако памте људи који су тада живели или одрастали у том времену.

Здравко Чолић, Индекси, Бијело Дугме, Про Арте, Вајта, Ђордје Балашевић, инструментали из најпознатијих филмова и серија, као и шпице ТВ Дневника итд...

 

6. децембар 2009.

Општина Шид, Културно образовни центар Шид и ОО Субнор Шид организују програм поводом Дана општине Шид- 6 децембра

6-decembar27_1600x1200Првог дан програма у петак 4 децембра са почетком у 21 час у сали КОЦ-а одржаће се концерт легенде домаћег рокенрола  Тање Јовићевић ( певачице ex Октобра 1864) уз пратњу RICH BITCH бенда. Цена улазница је симболична и износи 250,00 динара.

Опширније …6. децембар 2009.