Skip to main content

43. смотра изворно фолклорног стваралаштва Срема

43. смотра изворно фолклорног стваралаштва Срема

У Пећинцима се у суботу 18. јуна одржава 43. смотра изворно фолклорног стваралаштва Срема на којој ће нашу општину представљати чланови КПД “Ђура Киш“ Шид (старија и млађа певачка група) и чланови КПД “Иван Котљаревски“ Бикић До женска певачка група "Бикићанке”.

Опширније …43. смотра изворно фолклорног стваралаштва Срема

Седамдесет три године Аматерског позоришта БРАНИСЛАВ НУШИЋ из Шида

 плакат за представу "Снађи се друже", из сезоне 1974./75.

Основано је 14.јуна 1949.године иницијативом ентузијаста на челу са Славком Поповићем, Јованом Чикарићем, Ђоком Карафиловићем, већ у првој деценији постојања понело је титулу најбољег позоришта у Срему. Након нешто више од две деценије рада, уз бројне “плиме и осеке”, поново је регистровано 1972, а неговањем сатире, као главне одлике дела Бранислава Нушића, постизани су запажени резултати широм бивше Југославије. Настаје пауза проблематичних 90-тих, а права стваралачка реинкарнација почиње у 21. веку.

Опширније …Седамдесет три године Аматерског позоришта БРАНИСЛАВ НУШИЋ из Шида

60. МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЦЕ ВОЈВОДИНЕ

60. МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЦЕ ВОЈВОДИНЕ

На 60. Музичком фестивалу деце Војводине који се одржао у Бачкој Тополи у недељу 29. маја 2022. године, наш представник су били чланови дечјег фолклорног ансамбла СКУД „ Свети Сава „ из Шида.

Опширније …60. МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ДЕЦЕ ВОЈВОДИНЕ

НЕКА БУДЕ ШТА БУДЕ(само да је мушко)

НЕКА БУДЕ ШТА БУДЕ(само да је мушко)

“Нека буде шта буде (само да је мушко)” - назив је позоришне представе коју ће Шиђани моћи да погледају у понедељак, 25. априла, на сцени КОЦ-а. Топла, људска прича о двоје супружника који дуго покушавају да обезбеде потомство, уз све перипетије које сналазе наше “мале људе”. Комедија, пуна елегантног хумора, обилује и озбиљним драмским моментима који публику узбуђују до суза.

Опширније …НЕКА БУДЕ ШТА БУДЕ(само да је мушко)

ПРИЧЕ ИЗА ФИРАНГЕ

ПРОМОЦИЈА НОВЕ КЊИГЕ ИЛИЈЕ ТУЦИЋА

 ПРИЧЕ ИЗА ФИРАНГЕ

Културно образовни центар организује промоцију нове књиге аутора Илије Туцића "Приче иза фиранге".

У среду 20. априла у 19 часова шиђани ће имати прилику да уживају у специфичним војвођанским причама и анегдотама аутора који истражује карактеристике овог поднебља и на специфичан начин их преноси на папир.

Опширније …ПРИЧЕ ИЗА ФИРАНГЕ